Amla Candy

Stift bekendtskab med: Amla Candy

Amla Candy består af tørrede indiske stikkelsbær (Euphorbiaceae), som er rig på C-vitamin og antioxidanter. Faktisk har Amla 8 gange mere C-vitamin end en appelsin, og 17 gange flere antioxidanter end et granatæble (som ellers også er sprængfyldt med antioxidanter).

Frugten modnes om efteråret i de bjergrige, fugtige områder i det indiske subcontinent. I Indien betragtes træet som helligt. Frugten er meget næringsrig, men smager syrligt i frisk form, hvorfor den i tørret tilstand tilsættes rørsukker, som giver de tørrede stikkelsbær navnet “candy”. Navnet Amla kommer fra det ordet “Amlaki”, som betyder “livets nektar”.

Der findes adskillige gode, helsemæssige virkninger af indiske stikkelsbær, også kendt som Amla, og de fleste virkninger tilskrives delvist det høje indhold af C-vitamin. Amla styrker optag af madens næringsstoffer, balancerer mavesyre og styrker kroppens leverfunktion samt normal mental funktion og kroppens generelle velvære.

Et indisk stikkelsbær før plukning

Et middel mod forkølelse

Måske du allerede ved, at vitamin C er et effektivt våben mod en forkølelse. Det er ret normalt, at man spiser appelsiner i vinterperioden i Danmark for at styrke immunforsvaret, men da Amla indeholder 8 gange så meget C-vitamin som appelsiner, så er det altså et effektivt alternativ.

Forbedrer dit syn

Amla er rig på karotin, som fremmer øjnenes sundhed. Ved indtagelse af Amla dagligt har studier vist, at karotinet kan forbedre synet, og øjnenes sundhed generelt. Dette er især at bemærke, hvis man døjer med grå stær, tryk i øjne, eller rødme, kløe og våde øjne.

“Forbrænder” fedt

Det kunne være rart, hvis vi kunne love dig, at de bioaktive stoffer i Amla forbrændte dit fedt. Men det sker mere indirekte end det. Amla indeholder et helt bestemt protein, som skaber mæthed. Derfor vil indtagelse af Amla nedsætte din appetit, så du ikke får den forbandede “snack-sult”, og dermed spiser mindre. Når det så er sagt, så har diætister også udtalt, at de indiske stikkelsbær booster kroppens metabolisme (forbrænding), og hjælper fordøjelse, som kan afhjælpe oppustethed. Men de sidste løfter vil kræve lidt flere dybdegående studier, før det kan siges med absolut sikkerhed.

Immunsystemet styrkes (meget)

Én af de mest unikke indholdsstoffer i Amla er dets ekstremt høje indhold af antioxidanter. Granatæblet er kendt som en “super food”, når det kommer til antioxidanter, og her skubber Amla altså granatæblet ned fra pinden – med ikke mindre end et 17 gange højere indhold. Så det kan med god samvittighed påstås, at Amla er et effektivt middel, hvis du ønsker at booste dit immunsystem.

Antioxidanter bekæmper oxidativ stress i kroppen, som forårsages af et for højt indhold af frie radikaler. Hvis man har en for stor mængde frie radikaler i kroppen, og dermed lider af oxidativ stress, kan man få en lang række helbredsmæssige symptomer. Faktisk er cancer også blevet forbundet med oxidativ stress, så det kan altså betale sig at tænke sig om, når man skal vælge, hvad man vil putte ind i kroppen. Det kan i hvert fald konstateres at Amla er t godt valg, hvis du er på udkig efter antioxidant-rige madvarer.

Anvendelse

Amla Candy kan nydes som et sundere alternativ til andre søde sager. Det er et sundt alternativ til slik for børn, og nydes i høj grad i Asien, men har også fundet sin vej til den vestlige del af verden efterhånden.

Amla kan desuden også benyttes i desserter.

Du kan finde Amla Candy her i vores butik på hjemmesiden.

Previous Post Stift bekendtskab med: Triphala (pulver)
Next Post Kolesterol og kost - Spis kolesterolsænkende mad

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0