Fri fragt ved køb over 350 kr.
Hurtig levering med GLS: 1-3 hverdage 

5 gode grunde til at spise gurkemeje

Gurkemeje som naturmedicin

Gurkemeje er et indisk krydderi, som kaldes "det gyldne krydderi" og giver karry den karakteristiske gule farve. Anvendelse er sket i mere end 4000 år i det indiske køkken, i kosmetikindustrien, og som ingrediens og i medicinsk anvendelse. Nedenfor kan du læse 5 vigtige ting om gurkemeje; 4 helbredsmæssige fordele og samtidig også nogle råd til, hvordan du kan anvende det i din madlavning.

Derfor er gurkemeje sundt for dig


Bioaktive komponenter i gurkemeje

Der er to typer komponenter i gurkemeje; den æteriske olie og curcuminoider. Den æteriske olie, der udgør 3-7% af gurkemeje, giver krydderiets karakteristiske aroma. Curcuminoider (hovedsageligt sammensat af gurkemeje) er de bioaktive forbindelser i gurkemeje. Det repræsenterer 2-10% af krydderiet og giver den smukke gulorange farve.

Bekæmper oxidativ skade

I den moderne verden er oxidativ skade uundgåelig i dagligdagen. Sollys, miljøforurening, rygning, alkohol, stress, betændelse får din krop til at producere reaktive iltarter (ROS, undertiden også kaldet frie radikaler). Overdreven ROS vil igen forårsage oxidativ skade på dine celler og føre til ældning og øge risikoen for forskellige helbredsproblemer, herunder forhøjet blodtryk, åreforkalkning (hærdning af blodkarrene), diabetes, hjertesygdomme, kræft og neurodegenerative sygdomme som Parkinsons og Alzheimers

Gurkemeje viser sin stærke antioxidantaktivitet på 3 måder:

1) direkte fjernelse af overdreven ROS; 

2) reducere ROS -produktionen; 

3) forbedre din krops egen ROS -eliminationsfunktion. Ved at gøre det kan gurkemeje hjælpe med at balancere dit immunsystem og bekæmpe oxidativ skade.

Antiinflammatorisk aktivitet

Inflammation er en beskyttende forsvarsreaktion fra kroppen på forskellige skadelige stimuli, såsom infektion, skade eller sygdom. Når betændelse starter, producerer din krop en række inflammatoriske mediatorer, der fortæller og hjælper dit immunsystem med at fjerne den oprindelige årsag f.eks. bakterier, der forårsager infektionen, rydder beskadigede celler og starter vævsreparation. Disse inflammatoriske mediatorer medfører typiske tegn på betændelse: varme, smerter, rødme, hævelse eller endda tab af funktion. En akut betændelse forsvinder normalt på to uger, men nogle gange kan det vare måneder eller år, blive et smertefuldt problem, der kaldes kronisk betændelse. Kronisk betændelse kan opstå selv uden nogen infektion eller skade, og slutter ikke altid med helingen. Det har været forbundet med forskellige sygdomme som diabetes, hjertesygdomme, gigt, inflammatorisk tarmsygdom, neurologisk sygdom osv.
Den antiinflammatoriske aktivitet af gurkemeje er blevet undersøgt i mange år. Gurkemeje kan reducere produktionen af inflammatoriske mediatorer og derved lindre symptomerne på betændelse, har derfor et stort potentiale til behandling af talrige inflammatorisk relaterede sygdomme, f.eks. slidgigt, leddegigt, kronisk kløe.

Kronisk ledsygdom

Reumatoid arthritis (RA) er en autoimmun og systemisk inflammatorisk sygdom, der ofte påvirker hænder, håndled og knæ. Ved RA angriber dit immunsystem sunde celler i din krop ved en fejltagelse, hvilket forårsager betændelse og beskadigelse af ledvævet, hvilket i sidste ende kan føre til smerter og hævelse.
I kliniske forsøg er gurkemeje blevet brugt til behandling af RA og viste imponerende effekter. Det reducerede ømhed og hævelse af leddene, resulterede i en stor forbedring af de kliniske symptomer, der er endnu bedre end diclofenacnatrium, et ikke-steroidalt antiinflammatorisk lægemiddel, der bruges til behandling

er et innovativt mindre selskab, der med ærefrygt, arbejder og tror på nødvendigheden af at videreføre forfædrenes stolte traditioner for anvendelse af oprindelige, plantebaserede, funktionelle råvarer i behandlingen af nutidens naturlige livsstilssygdomme.

Lovmæssig erklæring: erklæringerne indeholdt heri vurderes ikke som sundhedsanprisninger af myndighederne. Brugere bør foretage deres egne juridiske og egnethedsundersøgelser for at sikre, at alle nationale krav følges. Disse udsagn er ikke blevet evalueret af US Food and Drug Administration. Produkterne er ikke beregnet til at diagnosticere, helbrede eller forhindre sygdomme
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram