“Golden Milk” – også kendt som gurkemejemælk – er en indisk drink, der efterhånden er blevet populær i den vestlige del af verden. Drikken er lysegul og fremstilles traditionelt ved at opvarme ko- eller plantebaseret mælk med gurkemeje og andre krydderier, såsom kanel og ingefær.
Golden Milk roses især for sine mange sundhedsmæssige fordele og bruges ofte som et naturligt, alternativt middel til at øge immuniteten og afværge sygdom.
Helbredsmæssige fordele ved Golden Milk
Hovedingrediensen i Golden Milk er gurkemeje. Curcumin, den aktive bestanddel i gurkemeje, har været brugt i ayurvedisk medicin i århundreder på grund af dets stærke antioxidantegenskaber. Antioxidanter er forbindelser, der bekæmper celleskader og beskytter din krop mod oxidativt stress. De er afgørende for dine cellers funktion, og undersøgelser viser regelmæssigt, at kost rig på antioxidanter kan hjælpe med at sænke din risiko for infektioner og sygdomme.
Læs om mange flere fordele ved gurkemeje lige her.
Du kan også læse om de helbredsmæssige fordele ved ingefær, som Golden Milk også er rig på her.
Sådan laver du Golden Milk
- 1 tsk Golden Milk-pulver
- 1 kop vand/mælk eller plantedrik (varm eller kold)
- Væsken blandes sammen med pulveret og piskes op
2. Kan piskes op ved opvarmning i gryde eller mikroovn