Stift bekendtskab med: Ashwagandha

Hvad er Ashwagandha?

Ashwagandha er pulveriserede rødder fra planten Withania somnifera. Det er også almindeligt kendt som indisk ginseng, vinter kirsebær. Planten vokser vildt og dyrkes i Indien og Afrika. Det har været brugt som en medicinsk urt i det traditionelle indiske medicinske system Ayurveda i mere end 3000 år, og sælges nu i mange lande som et kosttilskud. I Ayurveda er ashwagandha kendt for at være nærende og øge styrken, forbedre seksuel lyst og ydeevne, også godt for sædproduktion i kroppen. 

I det moderne medicinske system rapporteres det også, at roden har virkninger på forskellige psykiske problemer samt mandlig infertilitet, muskelstyrke og genopretning af musklerne. 

Hvordan virker ashwagandha?

Ashwagandha hører til adaptogen-gruppen af planter, der virker med opretholdelse af indre ligevægt i legemets systemer og organer. Roden styrker immunforsvaret, og anvendes desuden mod stress, hormonforstyrrelserog søvnløshed. Den bidrager til forøget energiniveau. 

Studier har desuden vist, at pulveret kan reducere kroppens boldsukkerniveau.

Et andet studie viste, at ashwagandha kan reducere symptomer på depression

Roden er den mest aktive og almindeligt anvendte del af ashwagandha, og er normalt lavet til pulver til let brug. De vigtigste bioaktive komponenter i roden kaldes withanolider. De fleste af de medicinske egenskaber skyldes 2 hovedwithanolider, withaferine A og withanolide D. Desuden indeholder rødderne også andre bioaktive komponenter som steroider, flygtig olie, glycosider, samt mange frie aminosyrer, herunder tyrosin, alanin, prolin, tryptophan, glutaminsyre, asparaginsyre, glycin og cystin. 

Roden er generelt sikkert for de fleste mennesker, og prækliniske undersøgelser af kronisk toksicitet udført i op til 8 måneder fandt, at rodekstrakterne var sikre. Imidlertid kan milde og forbigående bivirkninger stadig forekomme. 

Men frygt ej, for selvom rodekstrakterne er mere effektive end rå ashwagandha rod- eller bladpulver, kan du ved at tage pulver reducere risikoen for uønskede bivirkninger.

Sådan anvender du det

Pulveret kan bruges i madlavning eller tilsættes til dine varme drikke – endda desserter, så lad dig ikke skræmme af farven, som kunne minde om gurkemeje. 

Prøv skøn helsedrik med ashwagandha

1/3 tsk. ashwagandhapulver blandes med varmt vand eller væske og tages 3 gange dagligt mellem måltiderne. Den daglige dosis indeholder ca. 2,5-3 g urtepulver og bør ikke overskrides

Du kan købe ashwagandha i vores butik

Previous Post Videnskaben har talt: Disse 5 krydderier og urter har en positiv effekt på dit helbred.
Next Post Gør noget godt for dit kolesterol

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0