Spis dig til et normalt blodsukker

Hvad er et normalt blodsukker?

Blodsukkeret betegnes som blodets indhold af kulhydratet glukose. Glukose er et vitalt næringsstof for din krop, idet din krops celler anvender glukose som energikilde. Glukose optræder i mange fødevarer, som indeholder stivelse, blandt andet pasta og kartofler. Disse indeholder større kulhydratmolekyler, som bliver nedbrudt til mindre kulhydratskomponenter, gennem kroppens fordøjelse af maden. I forbindelse med fordøjelsen optages de nedbrudte kulhydratmolekyler ved optagelse gennem tarmslimhinden i tyndtarmen. Når dette sker, kommer glukosen over i blodbanen, og dit blodsukker stiger. 

Cellerne har brug for glukose, som fungerer som energi til cellernes stofskifte, som skal udføre deres specifikke funktion.


Kroppens celler har også behov for hormonet insulin til at transportere glukose ind i cellerne. Insulinhormonet bliver produceret i kroppens bugspytkirtel og bliver herefter transporteret via blodårerne. Personer med diabetes oplever netop problemer med insulinet, og de skal derfor være ekstra opmærksomme på deres blodsukkerniveau, idet deres kroppe kan have svært ved at regulere et for højt eller for lavt niveau. Det er vigtigt at pointere, at hvis man oplever problemer med sit blodsukker, skal man søge hjælp ved sin læge for videre undersøgelse og målinger.

Kroppen regulerer normalvis dit blodsukker, så det forbliver nogenlunde stabilt. Personer med diabetes, som ikke er i behandling, vil have et for højt blodsukkerniveau.

Blodsukker måles i enheden millimol per liter (som forkortes mmol/L eller mM). Det er et koncentrationsmål, som angiver antallet af glukosemolekyler per liter blod.

Fordi blodsukkeret normalt vil stige og falde over et døgn i forbindelse med indtagelse af føde og drikke, så varierer normalområdet for blodsukkerets niveau. Dit blodsukker er normalt lavest om morgenen og højest kort tid efter et måltid.

  • 6 timer siden sidste måltid, skal blodsukkeret være 4-7 mmol/L.
  • 1½ time efter et måltid skal blodsukkeret være <10 mmol/L.

Inden du går i seng, bør blodsukkeret være 6-8 mmol/L.

Hvorfor behandle ustabilt blodsukker?

Hvis man har et forhøjet blodsukker over en periode, vil det ofte være relateret til diabetes, og så er det vigtigt at man får lagt den rette behandlingsplan i samråd med sin læge. Det kan være yderst vigtigt at behandle ustabilt blodsukker. Diabetes kan medføre følgesygdomme, der i de værste tilfælde kan være invaliderende, og det er derfor vigtigt at tage alvorligt.

Så ofte bør du måle dit blodsukker

Det er muligt at få målt sit blodsukker ved din læge, og ellers kan man også købe et apparat til hjemmebrug. Det er en meget simpel proces at måle dit blodsukker, og der findes ikke noget korrekt svar på, hvor ofte du bør måle dit blodsukker. Nogle mennesker med sygdomme skal måle deres blodsukker flere gange om dagen, mens raske personer ikke behøver at få målt deres blodsukker, medmindre det sker i forbindelse med en undersøgelse, eller at du blot gerne vil vide det selv. Det kan være en god ide at måle dit blodsukker i løbet af en dag, hvis du vil vide mere om, hvordan din krop reagere på optagelsen af sukker.

Få stabilt blodsukker med naturmedicin

Man vil ofte få vejledning til sin kost, hvis man har forhøjet blodsukker. KaLOHAS® grønkålspulver  har et meget lavt kalorieindhold, men er højt i fiberindhold, bioaktive næringsstoffer, vitaminer og mineraler, hvilket gør at pulveret med fordel kan anvendes i forbindelse med diæter med vægttab som formål eller i forbindelse med diæter for diabetes-2-patienter. 

Når det drejer sig om diæter med vægttab som formål er fibre det vigtigste næringsstof. Studier har vist at indtag af grønkålsfibre giver mæthedsfornemmelse uden indtag af energi. Man bliver altså mæt uden at kroppen skal forbrænde overskydende energi efterfølgende. Dette gør indtag af KaLOHAS+ grønkålspulver et godt tiltag i forbindelse med vægtkontrol og forebyggelse af overvægt. Et højt indtag af fibrr bidrager ligeledes til stabilisering af blodsukkerniveau, hvilket medvirker til at nedsætte risikoen for type 2-diabetes. Man vil med stor sandsynlighed opnå større frihed og kontrol over sit blodsukker, hvis man følger en særlig diæt.

Forskning har påvist, at de fytokemikalier som findes i KaLOHAS® grønkålspulver, desuden muliggør kroppens naturlige produktion af det ekstremt vigtige hormon kaldet GLP-1, som fremmer mæthedsfornemmelsen, men også forbedrer insulin-sensiviteten  hvilket resulterer i forebyggelse af overvægt og diabetes 2. Læs mere om de sundhedsmæssige fordele ved KaLOHAS® her

Previous Post Gør noget godt for dit kolesterol
Next Post Stift bekendskab med: Ingefær

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0