Konsekvenser ved overvægt og fedme

Hvad vil det sige at være overvægtig?

Overvægt betegnes som en tilstand, hvor kroppen har for meget kropsfedt, som kan føre til et dårligere helbred. En af de mest universelle mål for vægtklasser er BMI (body mass index), hvor et BMI på over 25 defineres som overvægt. Det er dog med tiden også blevet klart, at BMI ikke altid giver et realistisk billede af kroppens proportioner i forhold til fedt. Man ser ofte atleter med større muskelgrupper få beregnet et BMI på over 25 uden, at de vil betegnes som overvægtige af en læge. Derfor kan man med fordel opsøge sin læge og få taget nogle målinger, som kan fastslå, om man bør betegnes som overvægtig ud fra nogle mere præcise parametre, som eksempelvis fedtprocenten.

Cirka 51% af den voksne befolkning hører under vægtklassen, ’overvægtig’. Af disse tilfælde er 99% af den overvægt og fedme forbundet med en usund livsstil, som består af for mangel på motion og et uhensigtsmæssigt madindtag.

7 største konsekvenser af fedme

Overvægt betegnes som en livsstilssygdom, som desuden kan resultere i en række andre livsstilssygdomme. Vi har lavet en liste, der viser 7 konsekvenser ved overvægt:

  • Risiko for udvikling af type 2-diabetes
  • Risiko for udvikling af hjerte- og karsygdomme
  • Risiko for udvikling af for højt kolesterol
  • Risiko for udvikling af for højt blodtryk
  • Risiko for tidlig død
  • Risiko for udvikling af depression  

Sådan kan du få en sund hverdag igen

Den ovenstående liste kan godt virke som en skræmmekampagne, men den skal mere demonstrere alvoren ved overvægt og fedme i forhold til de følgesygdomme, som det i nogle tilfælde kan medføre. Det er aldrig for sent at omlægge sine usunde vaner. Det kan også være du blot har taget et par kilo på, som du gerne vil af med inden det udvikler sig til en sværere grad af overvægt. Det er vigtigt at understrege at en lidt rundere mave efter en god julemåned ikke bør lede til bekymring om udvikling af nogle af følgesygdommene fra ovenstående liste, men hvis du er i tvivl om din helbredstilstand, kan du altid søge råd hos din læge.

Grønkål bliver ofte nævnt som en af de første grøntsager, når man snakker om grøntsager, der er effektive i forbindelse med vægttab, og dette er der en god grund til. Grønkål er fiberrig og fyldt med vitaminer, flavonoider og andre plantenæringsstoffer. Derudover har studier vist at grønkål kan sænke kolesterol og forebygge hjertekarsygdomme. 
Danskerne er generelt set meget skræmte af at spise kål, men faktum er at jo mere kål vi spiser, jo bedre har fordøjelsen det, og sundere bliver vi. Kostfibrene i grønkål binder sig til det overskydende kolesterol i kroppen, som transporteres ud ved toiletbesøget. 

Som nævnt er vi danskere ikke gode til at få den friske, bitre grønkål på tallerkenen til vores måltider. Hos Green Gourmet er vi godt klar over, at det mål kan virke urealistisk. Forskning viser, at grønkål er en effektiv naturmedicin mod vægttab, men vores påstand er ikke, at du skal lære at leve med en skål proppet med grønkål ved siden af alle dine måltider. Vores produkt hedder KaLOHAS®, og det er måske endda for meget at kalde det et produkt. Det er nemlig ganske simpelt et grønkålspulver, som består af 100% rent, økologisk grønkål, der er blevet frysetørret. I pulveret får du alle de ovenstående gode vitaminer og mineraler, som du ville have fået, hvis du skulle tygge dig gennem de bitre, friske grønkålsblade. Grønkålspulveret kan bruges i alle måltider – såvel din mad som dine drikkevarer.

Til sidst vil vi gerne give dig 4 gode tips med på vejen til en sundere livsstil:

1. Overvej om du kan foretage sundere valg ift. din kostsammensætning
2. Kalorieholdige drikkevarer skal skiftes ud (allerhelst med vand)
3. Dit måltidsmønster skal systematiseres og strammes op
4. Du bør røre dig mere i hverdagen (lidt har ret)

Previous Post Livsstilssygdomme som fedme: 4 tips til en sundere hverdag
Next Post Oplev diabetes 2 og kost på flere måder

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0