Stift bekendtskab med: Triphala (pulver)

Triphala er en gammel kendt Ayurvedisk blanding af tre frugter; Amalaki, Haritaki og Bibitake, som hjælper på ekskretion, leverfunktion og normal mave-tarmfunktion. Det fungerer anti-inflammatorisk, antibakterielt, antiviralt. Det kan indtages året rundt.

Fra Indiens gamle traditioner har vi fået den antikke viden om Ayurvedisk livsstil. Senere har den vestlige del af verden opbygget tiltro til de mange helbredsmæssige fordele, der følger af en sådan livsstil. Et af de mest lovende naturlige medikamenter indenfor Ayurveda er Triphala Churna og dets vidtfavnende anbefalinger for opbyggelse af immunforsvaret, vægttab, smertelindring og mange flere helbredsmæssige fordele. Læs artiklen her og bliv klogere på de mange fordele ved at inddrage triphala i din kost.

Fremmer vægttab

Triphala virker effektivt i forbindelse med et vægttab. Blandingen bestående af de tre frugter er bevist til at fremme udskillelse af Cholecystokinin-hormonet i kroppen. Dette hormon hører til mæthedshormonerne, som signalerer til hjernen, at maven er fuld som resulterer i, at du føler mæthed.

Studier har desuden vist, at blandingen styrker og toner vævet i tarmene, som forbedrer fordøjelsen, hvilket resulterer i vægttab. 

Forslag: Tag en spiseske Triphala Churne 3 gange om dagen opløst i varmt vand og reducer mavefedt og opnå vægttab. 

Styrker immunforsvaret 

Studier har vist, at det indiske pulver styrker immunforsvaret. Oxidativ stress medvirker ophobning af affaldsstoffer i kroppen, som kan resultere i inflammation. Det er denne ophobning som nærringsstofferne i triphala modvirker. Virkningen af de 3 frugter i forbindelse med styrkelse af immunforsvaret, medvirker en sikring af kroppen mod infektioner af staphylococ-bakterien, samt E-coli. Endvidere, fremmer blandingen blodcirkulation og immunforsvaret.  

Kan afhjælpe tandpine

Triphalas stærke antibakterielle egenskaber er effektive i forbindelse med tandproblemer som tandkødsbetændelse, gummesygdomme, mundsår og plak. Der er evidens for de bedste resultater af oprensning i forbindelse med tandkødsbetændelse og plak opnås ved rensning med triphala. 

 Godt for synet

Triphala har en effektiv indlflydelse i forbindelse med vedligehold af en god synsevne for personer, der døjer med en række synshæmmende lidelser. Det hjælper i forbindelse med behandling af grøn stær (glaukom,), bakteriel øjenbetændelse (conjunctivitis) og grå stær (katarakt). Der er belæg for, at Triphala-øjendråber formindsker symptomer ved computer-syndrom. 

Forslag: Opblød 2 teskefulde af pulveret i varmt vand og lad det stå over natten. Sigt vandet om morgenen og vask øjnene hermed.  

Sådan anvender du triphala

Drys 0,5-1 teske i varmt vand eller juice og drik det om morgenen før et måltid eller før sengetid for at opnå den bedste effekt.

Triphala kan med stor effektivitet bruges hvis du døjer med forstoppelse og inflammationer, idet blandingen renser op og balancerer cellerne i væv, tarm og hud. Det anbefales, at det bruges hver dag i 6 måneder – ved kroniske lidelser i op til 12 måneder.

Da den indiske blanding fremmer hyppigheden af toiletbesøg, er det vigtigt at mærke efter og sikre sig, at man får  den rette dosering.

Triphala kan indtages af alle. Dog anbefales det ikke til gravide eller ammende kvinder, samt små børn og folk med blødersygdomme, idet triphala har indflydelse på fordøjelsessystemet og ens toiletbesøg. Hvis man er på en særlig type medicin anbefales det også at konsultere ens læge, før man starter på triphala for at sikre, at det ikke vil reagere med medicinen. 

Du kan købe triphala her på vores hjemmeside.

Previous Post Stift bekendtskab med: Golden Milk
Next Post Stift bekendtskab med: Amla Candy

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0