Fri fragt ved køb over 350 kr.
Hurtig levering med GLS: 1-3 hverdage 

Oplev fordelene ved ingefær

Er ingefær sundt?

Ingefær har været anvendt i tusinder af år som et middel mod hovedpine, kvalme, opkastning, køresyge og gigt.

Ingefærs egenskaber er tæt forbundet med gurkemejes, idet ingefær også indeholder antiinflammatoriske egenskaber og et yderst højt niveau af samlede antioxidanter. Så højt, at det til sammenligning kun er granatæbler og visse bærtyper indeholder et højere niveau af antioxidanter.

Ingefær og kvalme

Som et kvalmehæmmende middel har flere kontrollerede undersøgelser vist, at ingefær er effektiv som en antiemetisk kilde.
Der findes ikke et knivskarpt svar på, præcis hvordan eller hvorfor ingefær virker mod kvalme. Dog er der en teori om, at midlet hæmmer signalmodtagere i nervesystemet (serotoninreceptorer), og at roden udøver sin kvalmedæmpende effekt i fordøjelsessystemet og i centralnervesystemet.
Nogle undersøgelser har vist, at ingefær kan have kræftbekæmpelse, som kan forklares med ingefærs høje antioxidantniveauer. Der er dog ikke udgivet nogle kliniske forsøg, som bekræfter dette endnu, men udover de helbredsmæssige egenskaber udgør ingefær en lækker smagsmæssig tilføjelse til maden.

Ingefær og kolesterol

Hvis du døjer med et for højt kolesteroltal, kan en planterod, du nok allerede har brugt som en smagskomponent i et køkken, hjælpe med at sænke det. Ingefær er bevist til at reducere betændelse i kroppen, og det kan være derfor, at nogle forskere mener, det er gavnligt for kroppens hjerte og dermed også sænker forhøjet kolesterol. Det vil dog kræve flere dybdegående studier, hvis dette skal bevises med absolut sikkerhed.

Et studie fra 2014 viste, at ingefær kan sænke det totale kolesterol- og triglyceridniveauer. Desuden viste en undersøgelse, der blev udført i 2008, at det kan reducere dit LDL -kolesteroltal og øge dit HDL -kolesterol.

Du kan tage ingefær som et supplement eller pulver eller bare tilføje, rå, til mad.

Ingefær og vægttab

Når det kommer til vægttab, indeholder ingefær forbindelser kaldet gingeroler og shogaoler. Disse forbindelser er bevist til at stimulere flere biologiske aktiviteter i menneskekroppen, når man indtager ingefær.

Forskning indikerer, at overvægt kan resultere i oxidativ stress og betændelse i kroppen. Oxidativt stress skyldes skader fra et ophobet antal af frie radikaler i kroppen.Det er ingefærs antioxidantegenskaber, som hjælper med at kontrollere antallet af de frie radikaler. Samtidig er det desuden også ingefærs antiinflammatoriske egenskaber, som kan modvirke betændelse.

Ingefær kan ikke ses som en lynkur mod overvægt. Mens de ovenstående egenskaber ved ingefær ikke direkte afhjælper med de overskydende kilo, hjælper de dog med at forhindre kardiovaskulær skade og andre følgevirkninger ved at være overvægtig, hvilket vil komme dig til gavn, mens du arbejder på at bringe din vægt til et sundt antal.

Når dette er sagt, så peger anden forskning faktisk på ideen om, at ingefær også kan spille en aktiv rolle for dit vægttab. En mindre undersøgelse viste, at overvægtige mænd, der indtog ingefær, holdte sig mættere i længere tid.

Indholdsstofferne i ingefær kaldet gingeroler fremmer visse biologiske aktiviteter i din krop. De har en virkning mod fedme, som hjælper kroppen med at fordøje maden hurtigere, og stimulerer kroppen til at fremskynde fordøjet mad gennem tyktarmen. Forskning antyder desuden, at gingeroler kan være med til at stabilisere dit blodsukkerniveau. Netop et stabilt blodsukker er en kendt faktor til at gå ned i vægt.

Du kan se vores udvalg af ingefær i vores butik.
er et innovativt mindre selskab, der med ærefrygt, arbejder og tror på nødvendigheden af at videreføre forfædrenes stolte traditioner for anvendelse af oprindelige, plantebaserede, funktionelle råvarer i behandlingen af nutidens naturlige livsstilssygdomme.

Lovmæssig erklæring: erklæringerne indeholdt heri vurderes ikke som sundhedsanprisninger af myndighederne. Brugere bør foretage deres egne juridiske og egnethedsundersøgelser for at sikre, at alle nationale krav følges. Disse udsagn er ikke blevet evalueret af US Food and Drug Administration. Produkterne er ikke beregnet til at diagnosticere, helbrede eller forhindre sygdomme
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram