Fri fragt ved køb over 350 kr.
Hurtig levering med GLS: 1-3 hverdage 

Ingefær: Naturens medicin

Hvad er ingefær?

Ingefær (Zingiber officinale) er en del af plantefamilie, som også indeholder kardemomme og gurkemeje. Når det kommer til ingefærplanten, anvendes rhizomet inden for naturmedicin. Rhizomet på ingefær vokser vandret med jordoverfladen. Mange tror fejlagtigt at rhizomet er selve roden af ingefær, men det er faktisk den del af stammen på planten, som rødderne vokser ud fra. Nogle vil nok kalde det for plantens knold.

Størstedelen af ingefæren, du finder i et supermarked, stammer primært fra de tropiske områder, særligt Asien. Dette skyldes, at ingefær trives bedst ved temperaturer over 25 grader. I Indien og Kina har ingefær været anvendt som medicin i op til 5000 år. I dag anvendes ingefær mest som en smagskomponent i madlavning, men det er, som sagt, også blevet anvendt i flere tusinde år mod en række forskellige helbredsmæssige tilstande som forkølelse, feber, problemer med fordøjelsen og som appetitstimulerende middel.

Ingefær bruges i dag primært som naturmedicin til at behandle kvalme og opkastninger. Den anvendes frisk, tørret og pulveriseret som drik eller i oliemarinader.

Sådan virker ingefær

Ingefærs egenskaber er tæt forbundet med gurkemejes, idet ingefær også indeholder antiinflammatoriske egenskaber og et yderst højt niveau af samlede antioxidanter. Så højt, at det til sammenligning kun er granatæbler og visse bærtyper indeholder et højere niveau af antioxidanter.

Som et kvalmehæmmende middel har flere kontrollerede undersøgelser vist, at ingefær er effektiv som en antiemetisk kilde.
Der findes ikke et knivskarpt svar på, præcis hvordan eller hvorfor ingefær virker mod kvalme. Dog er der en teori om, at midlet hæmmer signalmodtagere i nervesystemet (serotoninreceptorer), og at roden udøver sin kvalmedæmpende effekt i fordøjelsessystemet og i centralnervesystemet.

Hold igen med mængderne

Men hvor meget ingefær bør man tage, hvis man ønsker at mærke de gavnlige effekter? Det generelle råd ligger på omkring 5 gram dagligt i frisk form. Det er denne mængde man bør gå efter, uanset om man så indtager ingefæren i andre former som på pille, i pulver eller flydende. Når du anvender og udsætter ingefær for varme i forbindelse med kogning eksempelvis, så mister de aktive stoffer halvdelen af deres virkning. Derfor skal man altså anvende dobbeltmængde, hvis dette er tilfældet, hvilket vil sige, hvad svarer til 10 gram frisk, rå ingefær. Putter du derimod frisk ingefær i dine drikkevarer eller retter kan du nøjes med de 5 gram. I pulverform uden opvarmning anbefales 1-2 gram og ved opvarmning 2-4 gram.

Hvis du kommer over de ovenstående, anbefalede mængder dagligt, risikerer du at mærke en række bivirkninger. Disse kan være diarré, oppustethed og halsbrand. Det er ikke direkte farligt at indtage for store mængder, men det kan altså resultere i ubehag, så man bør være opmærksom på disse symptomer.

Sunde opskrifter med ingefær

Hvis du skal få inspiration til spændende opskrifter med ingefær, er internettet din bedste ven. Ingefær er en ekstremt populær smagskomponent i hele verden. Ofte vil retterne, som ingefær indgår i, være en del af retter som stammer fra andre dele af verden, særligt de verdensdele der kommer fra et tropisk klima. Men ingefær er faktisk også blevet en populær ingrediens i diverse juicer og smoothies. Det tages også som et shot om morgenen, og man behøver faktisk ikke stå med den friske plante på et skærebræt. Du kan se en opskrift på ingefærshots, hvor du kan anvende ingefær på pulverform her på vores hjemmeside under opskrifter.

Køb økologisk ingefær i pulverform

Frisk ingefær har desværre en begrænset levetid, men ofte kan med fordel benytte det i pulverform som alternativ, idet det stadig vil have sine gavnlige effekter. Ingefærpulver er ofte mere stærkt og kraftigt i smagen, hvorfor man også kan nøjes med en mindre mængde. I de fleste studier med ingefær, hvor man har benyttet ingefærpulver, har deltagerne skulle tage 1-2 g om dagen for at mærke effekterne.

Du kan se vores udvalg af ingefær i vores butik.
Du kan også klikke dig videre og blive klogere på 3 helt konkrete sundhedsmæssige effekter ved ingefær, samt læse flere serveringforslag her på hjemmesiden.

er et innovativt mindre selskab, der med ærefrygt, arbejder og tror på nødvendigheden af at videreføre forfædrenes stolte traditioner for anvendelse af oprindelige, plantebaserede, funktionelle råvarer i behandlingen af nutidens naturlige livsstilssygdomme.

Lovmæssig erklæring: erklæringerne indeholdt heri vurderes ikke som sundhedsanprisninger af myndighederne. Brugere bør foretage deres egne juridiske og egnethedsundersøgelser for at sikre, at alle nationale krav følges. Disse udsagn er ikke blevet evalueret af US Food and Drug Administration. Produkterne er ikke beregnet til at diagnosticere, helbrede eller forhindre sygdomme
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram