På grund af det høje indhold af calcium og vitamin K er KaLOHAS+ grønkålspulver listet som en fødevare, der er god for bevarelse af knoglemassen. Den positive effekt af oralt indtag af grønkål på strukturen i knoglemassen er specielt interessant for ældre mennesker og i særlig grad kvinder i overgangsalderen.
Grønkål er en rig kilde til calcium, som kan være af stor nytte i forebyggelsen af osteopeni. Ofte anses mælk som værende den bedste fødekilde for calcium indtag, men faktisk indeholder grønkål mere calcium end mælk pr gram. Derudover optages
calcium fra grønkål lettere i kroppen. Derfor er grønkål, og dermed også KaLOHAS® grønkålspulver en evident mulighed for at få calciumbehovet dækket gennem kosten for vegetarer, laktoseintolerante personer eller personer, der ikke drikker mælk.
Det høje indhold af vitamin K i grønkål er også vigtigt i forbindelse med forebyggelse af tab af knoglemasse. Vitamin K er nødvendig for kroppens optag af calcium fra kosten. Derudover reducerer det desuden også udledning af calcium i urinen, som ellers går tabt. Studier har vist at et tilstrækkeligt indtag af
vitamin K mindsker risici for knoglebrud.
Indtag af grønkålspulver kan siges at være en ideel kombination af, at der tilføres tilstrækkeligt med calcium og vitamin K samtidigt, hvilket giver kan være med til at opretholde knoglestrukturen. 1 glas grønkålsjuice om dagen kan stabilisere knoglestrukturen for post-menstruelle kvinder, og grønkålspulver er derfor en god mulighed for at undgå/forebygge
oesteopeni.