Fri fragt ved køb over 350 kr.
Hurtig levering med GLS: 1-3 hverdage 

Styrk kroppen med antiinflammatorisk naturmedicin

Hvad er inflammation?

Inflammation er betegnelse for betændelse; en beskyttende og defensiv reaktion fra kroppen på forskellige skadelige stimuli, som infektion, skade eller sygdom. Når betændelse starter, producerer din krop en række inflammatoriske mediatorer, der fortæller og hjælper dit immunsystem med at eliminere den oprindelige årsag, f.eks. bakterier, der forårsager infektionen, rydder beskadigede celler og initierer vævsreparation. Imidlertid fører disse inflammatoriske mediatorer imidlertid også til de typiske tegn på betændelse: varme, smerte, rødme, hævelse eller endda tab af funktion. 

En akut betændelse løses normalt på to uger, men nogle gange kan det vare måneder eller år, og blive et smertefuldt problem, der kaldes kronisk betændelse. Kronisk betændelse kan forekomme selv uden infektion eller skade og ender ikke altid med helbredelse. Det er forbundet med forskellige sygdomme såsom diabetes, hjertesygdomme, gigt, inflammatorisk tarmsygdom, neurologisk sygdom osv. 

Inflammation er oftest en betydningsfuld og vigtig reaktion i kroppen, men nogle gange kan immunforsvaret også reagere på en måde, hvor det virker skadende på kroppen. Det anbefales at kontakte læge, såfremt indtag af en antiinflammatorisk kost som ikke lindrer smerter og mindsker mange af symptomerne på inflammation.

5 naturlige antiinflammatoriske midler

1. Aswagandha er kendt som en effektiv antiinflammatorisk, antioxidativ urt, som afhjælper ubalancer og inflammationer, som bruges bl.a. ved stress, gigt, ledsmerter, betændelsestilstande, ved træthed, kronisk træthed, tegn på udmattelse og ved angst.

2. Hibiscus hæmmer inflammation og fremmer fordøjelsen.

3. Golden Milk indeholder gurkemeje, som anvendes i helseverdenen især mod fordøjelsesproblemer smerter og ubehag i den øvre maveregion, oppustethed, fordøjelsesbesvær, mavesår og inflammatoriske lidelser

4. Grønkål. Man har fundet over flere forskellige flavonoider i grønkål, som indeholder en række antiinflammatoriske egenskaber. 

5. Gurkemeje. Den antiinflammatoriske aktivitet af gurkemeje er blevet undersøgt i mange år. Gurkemeje kan reducere produktionen af inflammatoriske mediatorer og derved lindre symptomerne på inflammation og anses derfor for at have et stort potentiale til behandling af adskillige inflammatoriske sygdomme, f.eks. slidgigt, leddegigt, kronisk kløe. 

Spis til dig til en antiinflammatorisk kost

En usund kost kan give en kronisk betændelsestilstand i kroppen. Her anbefales det, at man spiser råvarer, som hjælper med at holde blodsukkeret stabilt. En sådan kost består af mættet fedt, som er rig på antioxidanter, som sænker kolesteroltallet og holder tarmfloraen sund. En sådan kost består af grøntsager og mad der er rig på antioxidanter. De mørkegrønne grønsager, særligt kåltyper, er en effektiv antiinflammatorisk kost, som eksempelvis grønkål.

Funktionelle og plantebaserede råvarer

De funktionelle og plantebaserede råvarer er altså gode eksempler på en kost, som du kan holde dig til, hvis du ønsker at modvirke kroniske inflammatoriske tilstande. En sådan sund kost kaldes ofte for antiinflammatorisk naturmedicin, men den anbefales faktisk for alle. Det er dog særligt effektivt for folk, der døjer med gigt og andre sygdomme, som ses ved kronisk inflammatoriske tilstande. Her opleves der ofte en forbedret livskvalitet ved omlæggelse af kosten eller inddragelse af funktionelle råvarer i kosten.
er et innovativt mindre selskab, der med ærefrygt, arbejder og tror på nødvendigheden af at videreføre forfædrenes stolte traditioner for anvendelse af oprindelige, plantebaserede, funktionelle råvarer i behandlingen af nutidens naturlige livsstilssygdomme.

Lovmæssig erklæring: erklæringerne indeholdt heri vurderes ikke som sundhedsanprisninger af myndighederne. Brugere bør foretage deres egne juridiske og egnethedsundersøgelser for at sikre, at alle nationale krav følges. Disse udsagn er ikke blevet evalueret af US Food and Drug Administration. Produkterne er ikke beregnet til at diagnosticere, helbrede eller forhindre sygdomme
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram