Fri fragt ved køb over 350 kr.
Hurtig levering med GLS: 1-3 hverdage 

Sænk et for højt kolesterol naturligt

Hvad er kolesterol?

Kolesterol er summen af fedtstoffer, der cirkulerer i blodet bundet til proteiner, derudover tages der også højde for niveauet af triglycerider.

Når man måler kolesteroltallene, måles de i blodet på fastende hjerte. Der tages ved en normal undersøgelse udgangspunkt i det totale kolesteroltal, men det er også muligt, og mere sigende, at få målt sine LDL- og HDL-niveauer, for det giver det bedste udgangspunkt for at kunne planlægge en sund afbalancering, hvis man har en ubalance i sine kolesterolniveauer.

LDL-kolesterol anses som værende det dårlige kolesterol, idet LDL har en negativ effekt på åreforkalkning i blodkarrene. Det vil sige, at jo højere en koncentration af LDL-kolesterol, der er til stede i blodbanen, desto mere åreforkalkning vil der forekomme. Reduceres blodets LDL-kolesterolmængde, vil åreforkalkningsprocessen også reduceres. Men et for højt LDL-kolesterol øger risiko for hjerte-kar-sygdomme, og er derfor noget man skal være opmærksom på, hvis man får det konstateret ved sin læge.

HDL-kolesterol anses som værende det gode kolesterol, idet HDL har en positiv effekt på åreforkalkning i blodkarrene. HDL-kolesterol virker altså modsat af LDL-kolesterolet, og vil derfor kunne reducere graden af åreforkalkning. Hvis man har et for højt niveau af LDL vil HDL-kolesterol derimod have en beskyttende effekt mod hjerte-kar-sygdomme, og er derfor et mål man ofte arbejder imod at opnå, hvis man har fået konstateret et for højt niveau ag LDL.

Triglycerider er de enkle komponenter af fedtsyrer, der bevæger sig i blodbanen. Ligesom et for højt niveau af LDL-kolesterol, er et højt indhold af triglycerider i blodkredsløbet forbundet med øget risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Omkring 60-70 % af kolesterolet i blodet består normalvis af LDL, hvor omkring 25–35 % findes som HDL. Men der kan være individuelle forskelle i fordelingen mellem LDL- og HDL-kolesterol i blodet, som kan være i høj grad fra person til person. Med dette sagt kan kan risikoen for hjerte-kar-sygdomme derfor være vidt forskellig, til trods for at to individer har samme kolesterol-nivaeuer.

Kolesterolniveauerne i blodet stiger naturligt jo ældre man bliver. Fatisk har mere end halvdelen af alle danskere over 45 år et totalt kolesteroltal på over 5,5 millimol per liter, som betegnes som et mellemniveau (let forhøjet). Alle former for kolesterol har indflydelse på kroppens sundhed, og det er derfor ikke uvæsentligt at have kendskab til de individuelle niveauer, frem for blot at kigge på et samlet kolesteroltal.

Er forhøjet kolesterol farligt?

Hvis du har fået konstateret et for højt kolesterol, har du for høje værdier af fedtstoffer i blodet. Dette betegnes som dyslipidæmi
 bruges, når fedtstofferne kolesterol og/eller triglycerider er forhøjet, eller når sammensætningen af de forskellige typer af kolesterol er uhensigtsmæssig.
Et for højt kolesterol betegnes ikke som en sygdom i sig selv, men mere en tilstand, der, som nævnt ovenfor, øger risikoen for åreforkalkning.

Et højt kolesterol kan skyldes flere ting, og er ofte en kombination af flere faktorer. Disse faktorer kan være arvelige faktorer, en fed/usund kost, samt for utilstrækkelig motion. Men hvis man har andre i familien, der har oplevet et for højt kolesteroltal, er årsagen som regel arvelig.

Der ses en klar sammenhæng mellem niveauet af kolesterol og niveauet af åreforkalkning i hjertet. Faktisk viser det sig ofte at et forhøjet niveau af triglycerider i sig selv også øger risikoen for åreforkalkning. Et forhøjet af triglycerid ses særligt hos personer med fedme, diabetes eller nyresygdomme. Disse personer har dermed også en betydelig risiko for at få åreforkalkning.

Bioaktiv grønkål: Dit naturlige middel mod kolesterol

Grøntsager med et højt indhold af fibre og fytokemikalier har en gavnlig effekt på nedbringelsen af kolesteroltallet. Det høje indhold af fibre og fytokemikaler i KaLOHAS® grønkålspulver kan være medvirkende til nedsættelse af kolestrolniveauet. Blandt de sunde grønsager: spinat, rosenkål, broccoli, kål, grønne peberfrugter og grønsager generelt , har grønkål faktisk størst virkning på nedsættelse af kolesterol og dermed risiko for hjerte-kar-sygdomme.
Faktisk viser et studie at man ved at drikke KaLOHAS® grønkål hver dag i 12 uger forøger HDL-kolesterol med 27% og formindsker LDL-kolesterol med 10% og dermed risikoen for hjerte-kar-sgdomme samtidig med at kroppens status for indhold af antioxidanter forbedres.

Derudover indeholder KaLOHAS® bioaktiv grønkål masser af kalium og andre vitaminer som vitamin C, hvilket medvirker til vedligehold af normalt blodtryk og forbedret hjertefunktion. Ifølge en nylig publikation hvor videnskabsfolk sammenlignede forskellige grønsagstypers positive cardiovasculære virkning blev konklusionen at indtag af korsblomstrende grønsager af gammel type (grønkål) kan tilskrives meget positiv effekt på cardiovaskulært helbred.

Find naturmedicin mod forhøjet kolesterol

Gå på opdagelse på vores hjemmeside i vores butik og se vores store udvalg af produkter, der indeholder KaLOHAS® bioaktiv grønkål, så du kan finde netop den variant, der passer bedst til din hverdag, så du let kan tilpasse din kost og opnå et sundere kolesterolniveau. Vi anbefaler KaLOHAS® til personer, der har problemer med et for højt kolesterol.

PS: VED INDTAG AF BLODFORTYNDENDE MEDICIN frarådes indtag af grønkål.

er et innovativt mindre selskab, der med ærefrygt, arbejder og tror på nødvendigheden af at videreføre forfædrenes stolte traditioner for anvendelse af oprindelige, plantebaserede, funktionelle råvarer i behandlingen af nutidens naturlige livsstilssygdomme.

Lovmæssig erklæring: erklæringerne indeholdt heri vurderes ikke som sundhedsanprisninger af myndighederne. Brugere bør foretage deres egne juridiske og egnethedsundersøgelser for at sikre, at alle nationale krav følges. Disse udsagn er ikke blevet evalueret af US Food and Drug Administration. Produkterne er ikke beregnet til at diagnosticere, helbrede eller forhindre sygdomme
Shopping cart1
En skål med grønkålspulver
-
+
Subtotal
kr.850,00
Total
kr.850,00
Fortsæt med at handle
1
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram