Fri fragt ved køb over 350 kr.
Hurtig levering med GLS: 1-3 hverdage 

Forebyg for højt blodsukker

Hvad er blodsukker?

Blodsukkeret betegnes som blodets indhold af kulhydratet glukose. Glukose er et vigtigt næringsstof for kroppen, idet kroppens celler anvender glukose som kilde for energi. Glukose findes i mange fødevarer, som indeholder stivelse, blandt andet pasta og kartofler. Disse indeholder de store kulhydratmolekyler, som bliver nedbrudt til mindre komponenter, gennem fordøjelse af maden. I forbindelse med fordøjelsen optages kulhydraterne ved optagelse gennem tarmslimhinden i tyndtarmen. Herefter kommer glukosen over i blodbanen, hvilket får blodsukkeret til at stige.

Man få også glukose gennem indtagelse af mælkesukker og frugtsukker, men der findes også en række andre fødekomponenter, som man kan omdanne til glukose. Proteiner indeholder også bestemte aminosyrer, som kan omdannes til glukose.

Når glukosen er optages i blodkredsløbet, kan det nå rundt til kroppens celler, for eksempel kroppens muskelceller. Cellerne har brug for glukose, som fungerer som brændstof til cellernes normale stofskifte, som skal udføre ens specifikke funktion. Kroppens hjerne er særligt afhængig af glukose for at kunne udføre dens vitale funktioner.

Foruden glukose, har kroppens celler også behov for hormonet insulin til at transportere glukose ind i cellerne. Hormonet produceres i kroppens bugspytkirtel og transporteres også via blodårerne. Hvis man har diabetes oplever man netop problemer med insulinet, og man skal derfor være ekstra opmærksom på sit blodsukkerniveau, idet det ellers kan være farligt, idet ens blodsukker kan være for højt eller for lavt. Det er vigtigt at pointere, at hvis man oplever problemer med sit blodsukker, skal man søge hjælp ved sin læge for videre undersøgelse og målinger.

Derfor kan dit blodsukker blive for højt

Kroppen regulerer normalvis dit blodsukker, så det holdes stabilt. Når man har diabetes, som ikke bliver behandlet, vil man have for meget sukker i sit blod. Når man har for højt blodsukker, betegnes dette som hyperglykæmi. Hvis man går i lang tid med for højt blodsukker, kan dette være skadeligt for ens blodkar. Dette kan både være i kroppens små og store blodkar.  

Type 2-diabetes er den hyppigste diabetesform i Danmark. Sygdommen skyldes en kombination af, at der ikke produceres nok insulin i bugspytkirtlen, og man derfor ofte har for højt blodsukker, samt at kroppens celler har nedsat følsomhed over for hormonet insulin og derfor ikke kan optage sukker fra blodbanen (insulinresistens). Det kan tage tid at finde frem til at man har diabetes-type-2, og derfor kan man også få en række følgesygdomme, så man bør altid søge læge, hvis man har en mistanke til at man lider af diabetes.

Symptomer på højt blodsukker

Hvis du har for højt blodsukker, har du ofte en række symptomer. Generel utilpashed er et normalt symptom. Et af de hyppigste symptomer er træthed. Man kan også opleve kvalme og mundtørhed. Det opdages tit fordi man tit skal lade vandet, samt at man er mere tørstig end normalt.

Man kan også opleve nedsat appetit og vægttab. Hovedpine er også et udbredt symptom på for højt blodsukker.

Oplever man disse symptomer bør man søge læge for undersøgelse af årsagen til disse symptomer.

Fordele ved grønkål mod ustabilt blodsukker

Man vil ofte få vejledning til sin kost, hvis man har et ustabilt blodsukker. KaLOHAS® grønkålspulver har et meget lavt kalorieindhold, men er højt i fiberindhold, bioaktive næringsstoffer, vitaminer og mineraler, hvilket gør at pulveret med fordel kan anvendes i forbindelse med diæter med vægttab som formål eller i forbindelse med diæter for diabetes-2-patienter.

Når det drejer sig om vægttab er fibre det vigtigste næringsstof. Studier har vist at indtag af grønkålsfibre giver mæthedsfornemmelse uden indtag af energi. Derfor er indtag af KaLOHAS+ grønkålspulver et godt tiltag i forbindelse med vægtkontrol og forebyggelse af overvægt. Et højt indtag af fiber bidrager ligeledes til stabilisering af blodsukkerniveau og medvirker således til at nedsætte risiko for Diabetes 2. Man kan ofte opnå større frihed og kontrol over sit blodsukker, hvis man følger en særlig diæt.

Studier har desuden vist, at de fytokemikalier som findes i KaLOHAS® grønkålspulver muliggør kroppens naturlige produktion af det meget vigtige hormon kaldet GLP-1, som fremmer mæthedsfornemmelsen, men også forbedrer insulin-sensiviteten  hvilket resulterer i forebyggelse af overvægt og diabetes 2.
er et innovativt mindre selskab, der med ærefrygt, arbejder og tror på nødvendigheden af at videreføre forfædrenes stolte traditioner for anvendelse af oprindelige, plantebaserede, funktionelle råvarer i behandlingen af nutidens naturlige livsstilssygdomme.

Lovmæssig erklæring: erklæringerne indeholdt heri vurderes ikke som sundhedsanprisninger af myndighederne. Brugere bør foretage deres egne juridiske og egnethedsundersøgelser for at sikre, at alle nationale krav følges. Disse udsagn er ikke blevet evalueret af US Food and Drug Administration. Produkterne er ikke beregnet til at diagnosticere, helbrede eller forhindre sygdomme
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram