En skål med grønkålspulver på en link baggrund

Sunde og velsmagende opskrifter med grønkål

Opskrifter med grønkål – Meget mere end grønlangkål

Når det kommer til grønkål i madlavning, tror mange fejlagtigt, at grønkål skal være stjernen i retten. Men grønkåls sundhedsmæssige fordele gør den til en oplagt ingrediens i alle retter. Se den som et naturligt vitamin- og fiberboost til alle dine retter.

Med vores grønkålspulver bliver grønkålen nærmest til “en super vitaminpille”, du kan tilsætte til dine retter og drikke på daglig basis. Fordelen ved at bruge frysetørret grønkål bliver, at man kan nøjes med en beskeden mængde grønkål, som ikke overtager smagsindtrykkene i din madlavning, men som indeholder et næringsindhold, der svarer til at du tilføjede store mængder frisk grønkål. Og så er det 100% rent, økologisk grønkål, du indtager i komprimeret, frysetørret form – der er ikke tilsat andet.

Derfor bør du spise grønkål

Grønkål indeholder en mængde bioaktive komponenter, vitaminer og mineraler som ved dagligt indtag styrker dit helbred. 

Grønkål er placeret nederst, i den brede kategori af grøntsager, i madpyramiden. Grønkål har mange gode egenskaber. Det indeholder blandt andet få kalorier, men er samtidig en rig kilde til kostfibre, som holder din krop mæt og gavner din fordøjelse. Grønkål har et højt vitaminindhold, særligt vitaminerne A, B, C, E og K. Vitamin B har en særlig høj koncentration i grønkål, som har et højt indhold af folat. Dette styrker dit syn, din hud, dine røde blodceller og din DNA. Når du indtager grønkål, kan det faktisk være en god ide at indtage det med fedtrige fødevarer, da det gavner optagelsen af vitaminer, dog med eftertanke, hvis du søger at nedsætte din fedtprocent.

Tips til tilberedning og opbevaring

Det kan være en krævende opgave at tilberede grønkål og få det til at smage godt. Med KaLOHAS®+ skal du blot tilføje pulveret eller bladflagerne til din sædvanlige madretter, hvorefter du stadigvæk får alle de gavnlige effekter. 

Bliv inspireret til en sundere hverdag med opskrifter med grønkål

Nedenfor har vi præsenteret 10 oplagte opskrifter, du kan bruge grønkål som et sundt boost til uden at den bliver dominerende for hele smagsoplevelsen. Vi håber, du finder en opskrift med grønkål, der passer til dig og dine behov.

1. Grøn kartoffelmos med brændende kærlighed

Kartoffelmos
Grøn kartoffelmos med brændende kærlighed

Den traditionelle “Brændende kærlighed” har her fået tilføjet grønkålspulver på sin ingrediensliste, som komplimenterer kartoffelmosen. Grønkålspulveret skal blot tilføjes til kartoffelmosen til sidst, og så har du givet den velsmagende ret et sundt boost.

2. Bagt torsk med grønkålsjulienne og grøn hollandaise

Torsk m. grønkål
Bagt torsk med grønkålsjulienne og grøn hollandaise

I denne opskrift med grønkål, er grønkålen tilføjet til den lækre, velsmagende hollandaise. Pift din ugentlige ret med fisk op med et grønt element. Prøv den, du vil ikke blive skuffet!

3. Grønkålssmoothie

Smoothies
Grønkålssmoothies pyntet med frysetørrede hindbær

Man kan ikke snakke om grønkålsopskrifter uden at snakke om smoothies. Grønkålspulver er ideelt til smoothies, og her er vores forslag til en velsmagende smoothie, men vi indrømmer gerne, at vi ikke kun anvender grønkålspulver i denne opskrift, men i samtlige smoothies, vi laver. Det kan ikke understreges nok, hvor neutral (smagsmæssigt) en ingrediens grønkålspulveret udgør, og derfor vil det være ærgerligt, hvis du fravælger den meget sunde ingrediens, bare én af de gange du starter blenderen. Du får én stor vitaminpille, hver eneste gang du anvender et brev af KaLOHAS i dine smoothies.

4. Grønkålssorbet

Grønkålssorbet
Grønkålssorbet pyntet med frysetørrede hindbær

Skal du imponere med en spændende dessert! Så kan vi hjælpe dig her. Det er de seneste par år blevet populært at eksperimentere med alternative ingredienser i sorbet-verdenen. Her har du en dessert, der visuelt vil gøre stærkt indtryk på dine gæster. Og du behøver ikke bekymre dig om smagen. Sorbeten består af kiwi, bananer og æblejuice, som er de dominerende smagsmæssige ingredienser – grønkålen står blot for et superboost af sundhed og et stærkt visuelt indtryk. Du kan gøre som os og pynte din sorbet med frysetørrede hindbær, som giver et visuelt modspil til det grønne på tallerkenen.

5. Grønkålsomelet

grønkål
Grønkålsomelet

Denne opskrift på en lækker omelet skal blandt andet bages i ovnen sammen med grønkålspulveret. Grønkålen har fået selskab af svampe, soltørrede tomater og ost. Vi anbefaler, at du anretter din omelet med en valgfri grøn topping, som giver et indbydende synsindtryk, når du skal sætte tænderne i omelet.

6. Indbagt kylling og bacon

Indbagt kylling/bacon
Indbagt kylling og bacon

Denne opskrift med grønkål kan laves med mange alternativer til fyldet. Den kan sagtens laves som en “tøm køleskabet”-ret, hvor du tilsætter de grøntsager fra køleskabet, som du mangler at få brugt. Dette er ideelt, særligt fordi rullen af butterdej skal bages i ovnen. Grønkålspulveret udgør her en sund komponent, som gør at du kan tilsætte din bacon med lidt bedre samvittighed 😉

7. Sunde lakseruller

Lakseruller
Sunde lakseruller

Disse laksruller er en af vores personlige favoritter. Til denne ret skal du bruge vores grønkålsflager, som er en del af lakserullernes fyld sammen med revede radiser, citronsaft, en smule sukker og fløde. Retten er ideel som forret og er oven i købet nem og hurtig at tilberede. Vi glæder os til at høre jeres reaktioner, når I har prøvet dem.

8. Grønkålsfrittata

En tallerken med grønkålsfrittata
Grønkålsfrittata

Denne æggebaserede, italienske ret får en smuk grøn farve, som du kan takke tilføjelsen af grønkål for. Bacon udgør en stærk smagskomponent i frittata’en. Retten er et ideelt valg til hverdagens travle eftermiddage/aftener, idet der blot skal steges bacon og piskes ingredienser sammen, hvorefter du kan smide fadet i ovnen i 30 minutter, og så har du en lækker, nem aftensmad! Denne ret tillader også at du kan tilsætte andre grøntsager fra køleskabet, som du skal have brugt, så der er plads til at du kan tænke i kreative baner.

9. Det ideelle tilbehør: Æble-tzaziki

Skål med æbletzaziki

Alle elsker tzatziki! De fleste gør i hvert fald. Her har du et bud på en alternativ udgave til den traditionelle tzatziki, som du kan lave, hvis du skal imponere nogen med et eksperimenterende pust i din madlavning. Selvom grønkålen udgør en vigtig sundhedsmæssig komponent, så er æblet det dominerende og nytænkende element i tilbehøret, som kan komplimentere utallige retter; frikadeller, timiankartofler og generelt bare retter med kød, som skal have lidt modspil på tallerkenen.

10. Grønne teboller

grønkål pulver
Grønne teboller

Du har måske allerede prøvet at bage spinatboller, men har du prøvet at bage dine boller med grønkål? Denne opskrift guider dig igennem nogle nemme boller, som får en frisk grøn farve ved tilsættelse af grønkålspulveret. Men faktisk behøver du ikke låse dig fast i vores opskrift, hvis du allerede har fundet din yndlings bolleopskrift – det vigtigste er blot, at du tilsætter grønkålspulveret med de tørre ingredienser, hvis du ønsker at hive dine bagte boller op på et sundere niveau.

Previous Post Få et sundt vægttab med en sund kost
Next Post Livsstilssygdomme som fedme: 4 tips til en sundere hverdag

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0