Fri fragt ved køb over 350 kr.
Hurtig levering med GLS: 1-3 hverdage 

Fordele ved Ashwagandha pulver

Køb ashwagandha pulver

Ashwagandha er pulveriserede rødder fra planten Withania somnifera. Det er også almindeligt kendt som indisk ginseng, vinter kirsebær. Planten vokser vildt og dyrkes i Indien og Afrika. Det har været brugt som en medicinsk urt i det traditionelle indiske medicinske system Ayurveda i mere end 3000 år, og sælges nu i mange lande som et kosttilskud. I Ayurveda er ashwagandha kendt for at være nærende og øge styrken, forbedre seksuel lyst og ydeevne, også godt for sædproduktion i kroppen. 

I det moderne medicinske system rapporteres det også, at ashwagandha har virkninger på forskellige psykiske problemer samt mandlig infertilitet, muskelstyrke og genopretning af musklerne.

Hvordan virker ashwagandha?

Ashwagandha hører til adaptogen-gruppen af planter, der virker med opretholdelse af indre ligevægt i legemets systemer og organer. Roden styrker immunforsvaret, og anvendes desuden mod stress, hormonforstyrrelserog søvnløshed. Den bidrager til forøget energiniveau.

Studier har desuden vist, at ashwagandha kan reducere kroppens boldsukkerniveau.
Et andet studie viste, at ashwagandha kan reducere symptomer på depression.

Roden er den mest aktive og almindeligt anvendte del af ashwagandha, og er normalt lavet til pulver til let brug. De vigtigste bioaktive komponenter i roden kaldes withanolider, og de fleste af de medicinske egenskaber ved ashwagandha skyldes 2 hovedwithanolider, withaferine A og withanolide D. Desuden indeholder rødderne også andre bioaktive komponenter som steroider, flygtig olie, glycosider, etc., samt mange frie aminosyrer, herunder tyrosin, alanin, prolin, tryptophan, glutaminsyre, asparaginsyre, glycin og cystin.

Ashwagandha er generelt sikkert for de fleste mennesker, og prækliniske undersøgelser af kronisk toksicitet udført i op til 8 måneder fandt, at ashwagandha-rodekstrakter var sikre. Imidlertid kan milde og forbigående bivirkninger stadig forekomme.
Men frygt ej, for selvom rodekstrakterne er mere effektive end rå ashwagandha rod- eller bladpulver, kan du ved at tage pulver reducere risikoen for uønskede bivirkninger.

Sådan anvender du det

Ashwagandha kan bruges i madlavning eller tilsættes til dine varme drikke.

Prøv skøn helsedrik med ashwagandha

1/3 tsk. ashwagandhapulver blandes med varmt vand eller væske og tages 3 gange dagligt mellem måltiderne. Den daglige dosis indeholder ca. 2,5-3 g urtepulver og bør ikke overskrides
er et innovativt mindre selskab, der med ærefrygt, arbejder og tror på nødvendigheden af at videreføre forfædrenes stolte traditioner for anvendelse af oprindelige, plantebaserede, funktionelle råvarer i behandlingen af nutidens naturlige livsstilssygdomme.

Lovmæssig erklæring: erklæringerne indeholdt heri vurderes ikke som sundhedsanprisninger af myndighederne. Brugere bør foretage deres egne juridiske og egnethedsundersøgelser for at sikre, at alle nationale krav følges. Disse udsagn er ikke blevet evalueret af US Food and Drug Administration. Produkterne er ikke beregnet til at diagnosticere, helbrede eller forhindre sygdomme
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram