Fri fragt ved køb over 350 kr.
Hurtig levering med GLS: 1-3 hverdage 

Ayurvediske urter og teer

Ayurveda

Ifølge de årtusindgamle indiske ayurvediske bøger, er det menneskelige sind og legeme en kombination af 5 elementer:

Urteteer fra Aricha Organics er en harmonisk balance mellem økologiske urter og krydderier. Disse vokser i afsides bjerge og skove, hvilket giver en ren og naturlig nydelse og virkning.

Ifølge antikke indiske ayurvediske tekster lever det individuelle menneske i vitalitet og god tilstand, når det finder balance mellem de 3 doshas. Disse tri-doshale bio-urteteer indeholder ingefær for de tre Doshas: Kapha, Pitta og Vata.

Vata kontrollers med tilsætning af kanel, lakrids og nelliker. Pitta har brug for kanel, koriander og mynte. Kapha får ligevægt med ingefær

Adaptogene urter

Adaptogener bruges indenfor stress- og energibehandling, men hvad er adaptogener?

Adaptogener er betegnelsen for en gruppe urter, der kan styrke og hjælpe dig og din krop til mere energi, mindre stress og større balance. Vi kan således i de kommende år forvente at finde masser af adaptogene urter tilsat fremtidens fødevarer.  Adapt betyder at tilpasse sig, og adaptogener hjælper kroppens indre biokemi med at tilpasse sig, så både immunforsvar, hormonbalance og energiproduktion styrkes og balanceres.

Det geniale ved de adaptogene urter er, at de er i stand til henholdsvis at stimulere og hæmme kropslige funktioner, afhængigt af behovene på det givne tidspunkt.

ASHWAGANDHA

Ashwagandha (withania somnifera) hører til de aptogene ayurvediske antioxidative urter.

Ashwagandha understøtter mental og kognitiv aktivitet, energi, vitalitet, muskler og udholdenhed, søvn og beskytter mod stress. Det indeholder mange gode medicinske kemiske stoffer, såsom withanolides, withaferin, alkaloider, flavonoider, cholin, fedtsyre og sukkerstoffer. 

Det virker overalt i kroppen og medvirker til vedligehold af balancer i kroppen og dens processer. Historisk set er det primært anvendt som middel mod stress, men på det seneste anerkendes det som fremmende middel mod søvnløshed og angst. 

Derudover afhjælpes ubalancer og inflammationer, bruges bl.a. ved stress, gigt, ledsmerter, betændelsestilstande, ved træthed, kronisk træthed, tegn på udmattelse og ved angst. Og så hjælper den til at nedbringe de spændinger som opstår i både krop og sind og den styrker hjertet og er god mod søvnløshed. Planten bruges til behandling af, ved hormonel ubalance.

I EU har ashwagandha været ukendt i mange år og kunne primært findes i kapsler, tabletter og som pulver hos ayurvediske healere. Vidensspredning og fremkomsten af vandbaseret ekstrakt har forbedret kendskabet og ført til, at det anvendes i mange kendte former som supplementer og i mange kendte fødevarer som funktionel ingrediens. Ashwagandha ekstrakt inkluderes i funktionelle føde- og drikkevarer fra sødevarer, tyggegummi, vingummi til drikke som smoothies, energidrikke eller proteindrikke

Ashwagandha

Triphala

Triphala er en gammel kendt Ayurvedisk blanding af tre frugter; Amalaki, Haritaki og Bibitake som hjælper på ekskretion, lever funktion og normal mave-tarmfunktion.

Amalaki understøtter immunforsvaret og normal fordøjelsesaktivitet.

Haritaki understøtter:

  • normal funktion af hjerte-karsystemet
  • normal funktion af fordøjelsessystemet fremmer væksten af Bifidobacteriaand Lactobacillus og hæmmer uønskede bakterier i colon
  • normal leverfunktion
  • immunsystemets naturlige forsvar
  • nervesystemen, sanser og stress
  • normal funktion af reproduktionssystemet
  • normal funktion for åndedrætssystemet
  • normal hud
  • normal glucose metabolisme
Triphala powder

Hibiscus herbal infusion

Medvirker til nedsættelse af blodtryk og forhøjet kolesterol ligesom den hæmmer inflammation og fremmer fordøjelsen. Bruges stigende grad som ingrediens i føde- og drikkevarer, hvor dens fantastiske farve forøger visuel effekt i kolde og varmeteer, desserter og sødevarer. 

Blomsterne og andre dele af planten bruges i medicinalindustrien, men der er ingen valide videnskabelige evidenser til understøttelse af ovennævnte virkninger.

Hibiscus

Golden Milk

Golden Milk indeholder gurkemeje, ingefær og sort peber. Det drysses på salater, varme retter som behagelig eksotisk krydring.

Gurkemeje anvendes i helseverdenen især mod fordøjelsesproblemer smerter og ubehag i den øvre maveregion, oppustethed, fordøjelsesbesvær, mavesår og inflammatoriske lidelser

Golden Milk

Økologisk Amla Candy

Amla candy består af tørrede indiske stikkelsbær Euphorbiaceae, som indeholde C vitamin og antioxidanter. Frugten modnes om efteråret i de bjergrige, fugtige områder i det indiske subcontinent. I Indien betragtes træet som helligt. Frugten er meget næringsrig, men smager syrligt hvorfor den i tørret tilstand tilsættes rørsukker, heraf navnet "candy"

Der findes gode helsemæssige virkninger af indiske stikkelsbær også kendt som Amla tilskrives delvis det høje indhold af C vitamin. Amla styrker optag af madens næringsstoffer lalancerer mavesyre og styrker leverfunktion samt normal mental funktion og kroppens generelle velvære.

Amla Candy
er et innovativt mindre selskab, der med ærefrygt, arbejder og tror på nødvendigheden af at videreføre forfædrenes stolte traditioner for anvendelse af oprindelige, plantebaserede, funktionelle råvarer i behandlingen af nutidens naturlige livsstilssygdomme.

Lovmæssig erklæring: erklæringerne indeholdt heri vurderes ikke som sundhedsanprisninger af myndighederne. Brugere bør foretage deres egne juridiske og egnethedsundersøgelser for at sikre, at alle nationale krav følges. Disse udsagn er ikke blevet evalueret af US Food and Drug Administration. Produkterne er ikke beregnet til at diagnosticere, helbrede eller forhindre sygdomme
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram